Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding wordt van kracht

‹ Terug naar overzicht

Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding wordt van kracht

Geplaatst op:

De Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding wordt per 1 maart 2020 van kracht. De code, opgesteld door de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, is bestemd voor ambachtelijke ijsbereidingsbedrijven. 

Onder deze ambachtelijke bedrijven vallen vallen zuivelboerderijen waar consumptie-ijs of aanverwante producten worden bereid en verkocht in de eigen winkel of aan derden. In het document staan wijzigingen door veranderde wet- en regelgeving en nieuwe onderdelen. 

IJsbereiding: interne audit verplicht

Zo is vanaf maart een jaarlijkse interne audit verplicht en in de nieuwe module Industrie staat wanneer een ijsbereidend bedrijf onder de noemen Industrie valt.
De code kost € 120. Leden van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum betalen € 70. 

Klik voor meer informatie over de Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding.