Kaasnieuws van vakbeurs Foodspecialiteiten

‹ Terug naar overzicht

Kaasnieuws van vakbeurs Foodspecialiteiten

Geplaatst op:

Op de vakbeurs Foodspecialiteiten, die afgelopen week in Houten plaatsvond, was divers kaasnieuws te zien.

A-ware Cheese presenteerde er FriesBlond, een kaas zonder kleurstoffen en e-nummers verwerkt vanuit een duurzame melkstroom.

Kaas van A2A2-melk

Kaashandel Remijn was er met biologische kaas verwerkt van A2A2-melk. Deze melk bevat het A2-gen, dat verschilt in de samenstelling van de huidige melk die het A1-gen heeft. A2A2-melk heeft een unieke eiwitstructuur, vergelijkbaar met dat van de oerkoe. A2A2-melk is licht verteerbaar en afkomstig van rassen zoals Guernsey-, Fleckvieh-, Jersey- en Brownswiss-melkvee.

Kaas van vier soorten melk

Kaasmakerij Kaaslust, gevestigd in de voormalige zuivelfabriek in Veenhuizen, bracht op de beurs Quattro, kaas van vier soorten melk. De samenvoeging van koeien-, geiten-, schapen- en buffelmelk geeft de kaas een romige en pittige smaak. De kaasmaker brengt meer bijzondere kazen waaronder turfkaas, biologische geitenkazen natuurgerijpt in een voormalige turfschuur, buffelkaas, kaas van waterbuffelmelk en Blue de Veenhuizen, een Drentse blauwschimmelkaas van volle koemelk.

Biologische truffelkaas

De Mekkerstee was aanwezig met biologische truffelkaas van geitenmelk met stukjes truffel erin.

Vakbeurs FoodspecialiteitenAmbachtelijk versassortiment

Van Tol Versunie presenteerde Meesterhand, een aanvullend ambachtelijk versassortiment voor versspeciaalzaken dat in de winkel kan worden verwerkt. De ambachtelijke producten onder dit eigen merk zijn verse vleeswaren, vers afgebakken brood, noten om in de winkel te branden, chocolade, bonbons en koek plus speciaalbieren en wijnen. Meesterhand ondersteunt winkelmedewerkers met training en opleiding in productkennis, hygiëne, snijtechnieken, vaardigheden voor grillen, branden en afbakken, presentatietechniek en etiketteringsregels.

Langgerijpte oude brokkelkaas

Weydeland Rijck was op de beurs aanwezig langgerijpte oude brokkelkaas voorheen Weydeland VSOC, is oude brokkelkaas met twee soorten kruiden, samengesteld door Cono Kaasmakers en Treur Kaas.