Marktaandeel lokaal voedsel kan binnen vijf jaar naar 25 procent

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

“Het is mogelijk om binnen vijf jaar 25 procent marktaandeel van lokaal voedsel te realiseren.” Dat zegt Drees Peter van den Bosch, voorzitter van de Taskforce Korte Keten op basis van het rapport Meer eten uit de korte keten. Op dit moment is het marktaandeel van lokaal voedsel gemiddeld in het land minder dan 5 procent, blijkt uit onderzoek van WUR.

De Taskforce Korte Keten heeft samen met ondernemers, provincies en andere stakeholders een inventarisatie gemaakt van knelpunten en belemmeringen in de ontwikkeling van regionale voedselsystemen in Nederland. Deze inventarisatie is afgelopen woensdag digitaal in ontvangst genomen door minister Schouten.

Onderling samenwerken

De knelpunten voor de korte keten kunnen worden weggenomen door het opzetten van regionale samenwerkingsverbanden tussen korte ketenondernemers onderling, en tussen ondernemers en provincies stellen de onderzoekers. De Taskforce Korte Keten ziet voor zichzelf de komende twee jaar een rol om deze samenwerkingen te helpen realiseren.

Meer informatie: ‘Meer eten uit de korte keten’.