Marqt voegde RawPower-kefir toe aan assortiment

‹ Terug naar overzicht

Marqt voegde RawPower-kefir toe aan assortiment

Geplaatst op:

Foodretailer Marqt heeft zijn assortiment uitgebreid met ruim 360 nieuwe producten met een eerlijk verhaal. Daaronder zijn biologische kefir en kefir hangop. Het zijn   twee producten van de RawMilkCompany van melkveebedrijf Het Hengelman van Andre en Tonny Muider in De Lutte. Het bedrijf levert ook zuivelproducten aan de biologische groothandels Udea, Odin en Kroon.

Marqt RawPowerDe RawPower-kefir is een gefermenteerde melkdrank wordt gemaakt van rauwe melk afkomstig van de koeien boerderij Het Hengelman. De koeien krijgen een hoog aandeel vers gras en daarnaast zeezout, mineralen en kruiden bijgevoerd. Ze krijgen geen mais, soja of tarwe of antibiotica. RauwPower-kefir hangop is een geconcentreerd zuivelproduct van uitgelekte kefir. Omdat een deel van de wei uit de kefir lekt, krijgt de hangop een kwarkachtige structuur.

Rauwe melk

Rauwe, niet-gehomogeniseerde melk heeft voordelen ten opzichte van bewerkte melk. Homogeniseren verhoogt de allergeniciteit van melkeiwit. Pasteurisatie vernietigt enzymen die helpen bij de vertering. Een voorbeeld is lactase dat lactose (melksuiker) afbreekt. De micro-organismen verteren ook een deel van de in melk aanwezige voedingsstoffen zoals lactose en melkeiwitten. Dit maakt de drank soms geschikt voor mensen met lactose-intolerantie.

Biologische plantaardige melk

Marqt brengt in het zuivelschap tevens biologische plantaardige melk en biologische veganistische kazen, gemaakt op basis van gefermenteerde cashew.