NoorderlandMelk neemt Weide Weelde over

‹ Terug naar overzicht

NoorderlandMelk neemt Weide Weelde over

Geplaatst op:

Zuivelcoöperatie NoorderlandMelk heeft zuivelmerk Weide Weelde overgenomen van Royal A-ware. De zuivelproducten worden geproduceerd bij Den Eelder in Well. NoorderlandMelk krijgt met de overname gelegenheid om herkenbaar te zijn in het zuivelschap en om een breder assortiment aan te bieden.

 

De overname brengt Weide Weelde dichter bij NoorderlandMelk en laat de boer en de boerderij meer op de voorgrond treden. De coöperatie gaat de volledige ondersteuning van verwerken tot vermarkten van het merk verzorgen.

NoorderlandMelk

Weide Weelde gangbare weidezuivel is voortgekomen vanuit een samenwerking tussen Royal A-ware en NoorderlandMelk. De twaalf melkveehouders ofwel Gildeboeren die via Noorderlandmelk zijn aangesloten bij het Boerengilde, zetten zich sinds twee jaar in voor weidevogelbeheer. Ze hebben afgesproken dat een deel van de grond een uitgestelde maaidatum heeft, dus later wordt gemaaid zodat kuikens van weidevogels tijd krijgen om op te groeien. De koeien worden jaarlijks minimaal een halfjaar geweid en jongvee wordt aangezet tot grazen.

Voor hun inzet krijgen de boeren € 0,01 extra melkgeld en van ieder pak zuivel gaat € 0,02 naar een weidefonds dat de boeren financieel ondersteunt om het aandeel natuur in het bedrijf te verhogen. Weide Weelde staat bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Deen en Poiesz.

Royal A-ware

Royal A-ware, dat het Weide Weelde-assortiment tot voor kort verwerkte en op de markt bracht, startte onlangs een melkstroom vanuit een eigen keten voor levering van een assortiment duurzame zuivel en kaas aan Albert Heijn.

Weide Weelde

Weide Weelde is samen met zuivelmerken als Zuiver Zuivel en Ut Giethoorn afkomstig van melkveehouders die oog hebben voor het behoud van boerenlandvogels en voldoen aan de richtlijnen van Vogelbescherming Nederland.

Lees meer over de Nederlandse en Belgische zuivelindustrie in ZuivelZicht. Klik HIER voor een abonnement.