Picnic bezorgt melk van Floating Farm

‹ Terug naar overzicht

Picnic bezorgt melk van Floating Farm

Geplaatst op:

Picnic gaat samenwerken met Floating Farm in Rotterdam. Rotterdamse klanten kunnen nu dagverse melk uit eigen stad bestellen en laten bezorgen. De melk is eerst in flessen van 250 en 750 ml bestellen. Later voegt Picnic andere Floating Farm-producten toe aan het assortiment, zoals hangop en yoghurt. 

De zuivel is afkomstig van de veertig koeien die op de drijvende melkveehouderij in de Rotterdamse Merwehaven worden gehouden. Floating Farm is sinds deze zomer in bedrijf onder supervisie van melkveehouder Albert Boersen. Het is een zelfvoorzienende drijvende melkveehouderij. De koeien leven op een doorzichtige constructie op het water, zodat er geen schaarse landbouwgrond nodig is. Bezoekers kunnen op de boerderij kennismaken met zaken als circulariteit, duurzaamheid en het leven op een boerderij. 

Picnic de eerste grote afnemer

Voor Floating Farm is Picnic de eerste grote afnemer. “De samenwerking is voor ons een heel mooie stap”, vertelt initiatiefnemer Minke van Wingerden. “We verkopen onze producten in onze eigen winkel en leveren al aan een aantal restaurants, maar het is heel fijn dat de melk nu bij alle Rotterdammers bezorgd kan worden.” De bezorging zal uit oogpunt van duurzaamheid alleen in de omgeving van de Maasstad plaatsvinden.  

Floating Farm: zo duurzaam mogelijk

De drijvende boerderij wil zo duurzaam mogelijk zijn. Zo bestaat een deel van het voer voor de koeien uit restproducten, zoals aardappelschillen, bierbostel en zemelen. Deze resten zijn afkomstig van bedrijven in en rond Rotterdam. 

Naast de boerderij ligt een eiland met 165 drijvende zonnepanelen waar energie vandaan komt. Ook wordt regenwater opgevangen en hergebruikt. Koeienmest wordt verwerkt tot strooisel voor in de stal en tot mestkorrels voor gebruik in de tuin.