Pieperz maakt Davino-ijs van Jersey-melk

‹ Terug naar overzicht

Pieperz maakt Davino-ijs van Jersey-melk

Geplaatst op:

Frietformule Pieperz verwerkt binnenkort melk van Jersey-koeien tot lokaal Davino-ijs. Dit zal in de zaken in Veghel, Eerde, Oosterhout en Eindhoven te koop zijn. 

Het lokale Davino-ijs zal in klassieke en moderne recepten worden geserveerd. Pieperz verkreeg de verlopen licentie van het merk Davino, dat sinds 1929 bestaat, en blies het weer nieuw leven in.

Jersey-melk is extra romig

De frietketen werkt momenteel samen met de ijsfabriek de IJshoeve in Stellendam om dit ijs van Jersey-koeienmelk te gaan produceren. Deze koeien produceren extra romige melk die vanwege die romigheid een uitstekende basis is voor softijs. 

De IJshoeve

De eigenaren van de IJshoeve hebben zelf koeien en betrekken de melk van een aantal boeren, waaronder die van de Jersey-koeien van Sjaak Sprangers in Kaatsheuvel. Binnenkort wordt de opzet van de keten duidelijk.