Plus geeft zuivel en kaas PlanetProof-keurmerk

‹ Terug naar overzicht

Plus geeft zuivel en kaas PlanetProof-keurmerk

Geplaatst op:

Plus-supermarkten gaan het zuivel- en kaasschap verder verduurzamen. Vanaf eind maart krijgt een assortiment zuivelproducten onder huismerk het On the way to PlanetProof-keurmerk. Dat zijn halfvolle melk, volle melk, karnemelk, vanillevla, magere yoghurt en volle yoghurt.

Plus PlanetProofNet voor de zomer volgt de eerste Goudse kaas onder het Plus-huismerk. Eind dit jaar zullen naar verwachting ook alle groenten en fruit van Nederlandse bodem bij Plus voldoen aan de criteria van On the way to PlanetProof.

Meerprijs voor inspanningen

Door zuivel en kaas met het PlanetProof-keurmerk te kopen steunt de consument rechtstreeks melkveehouders die zich bovengemiddeld inzetten voor natuur, klimaat en dierenwelzijn. De betrokken melkveehouders krijgen een meerprijs voor hun inspanningen.

Plus PlanetProofDuurzaam assortiment

De supermarktketen brengt al een breed duurzaam assortiment met een groeiend aanbod biologische producten en huismerkproducten. Zo heeft Plus een reeks Fairtrade-gecertificeerde huismerkproducten waaronder bananen en   koffie, thee en chocolade. De supermarkt verkoopt sinds 2012 uitsluitend vrije-uitloopeieren met het Beter Leven keurmerk 2-sterren en biologische eieren met 3-sterren. Daarnaast heeft het verse varkensvlees minimaal een Beter Leven-ster en het assortiment Blonde d’Aquitaine rundvlees 2-sterren.