Pure Goat Company lanceert flesvoeding van biogeitenmelk

‹ Terug naar overzicht

Pure Goat Company lanceert flesvoeding van biogeitenmelk

Geplaatst op:

Het nieuwe bedrijf Pure Goat Company brengt flesvoeding van biologische volle geitenmelk op de markt. Het product is nu in Nederland verkrijgbaar en komt binnenkort ook in Duitsland beschikbaar. 

Pure Goat CompanyPure Goat Company werd vorig jaar opgericht door Frank Dekker en Rogier van Anholt. Zij willen dat de flesvoeding gemaakt moet zijn van volle geitenmelk en biologisch zijn en dat er niets aan wordt toegevoegd dat niets toevoegt. Wel komen er gebruikelijke extra voedingsstoffen bij zoals ijzer en ook biologische vezels uit melk (GOS) en omega-3 DHA uit algen. 

Organic Goatmilk Coöperatie

De geitenmelk komt van biologische geitenhouderijen in Nederland en van bedrijven net over de Duitse en Belgische grens die zijn aangesloten bij de Organic Goatmilk Coöperatie. De overige ingrediënten komen uit Europa. De biologische geitenmelk wordt verzameld, gecontroleerd en verwerkt bij AVH dairy trade in Etten-Leur.

Vraag naar eerlijke biologische producten groeit

De vraag naar eerlijke biologische producten groeit al geruime tijd gestaag, vertelt Frank Dekker. “In andere regio’s is geitenmelk al langer een ingrediënt in flesvoeding, maar in Nederland is het pas sinds een paar jaar verkrijgbaar. Er komt ook steeds nieuw onderzoek bij naar de voordelen van geitenmelk. Er is ruimte in markt voor een product dat deze beide eigenschappen combineert: biologisch en van geitenmelk.” De producten zijn verkrijgbaar in de webshop van Pure Goat Company en binnenkort in diverse winkels te vinden.