Superunieleden verduurzamen zuivel- en kaasschap

‹ Terug naar overzicht

Superunieleden verduurzamen zuivel- en kaasschap

Geplaatst op:

De supermarktorganisaties van Superunie gaan de komende maanden meer PlanetProof-producten in het zuivel- en kaasschap toevoegen. Sinds begin april hebben alle aangesloten leden van de inkooporganisatie de eerste vernieuwde Melkan-producten met het keurmerk On the way to PlanetProof in het schap gekregen. Het gaat om melk, karnemelk, vanilleyoghurt en vanillevla. Superunie heeft tegelijkertijd met de introductie van de zuivel de verpakkingen vernieuwd. 

Planet ProofDeze zomer volgt ook PlanetProof Goudse kaas en stromen er nog meer Melkan-producten in met het keurmerk waaronder vruchtenyoghurt, vla en yoghurtdrinks met het duurzaamheidskeurmerk in. Bij Superunie zijn aangesloten de supermarkten van Boni, MCD, Coop, Deen, Dirk, DekaMarkt, Hoogvliet, Jan Linders, Nettorama, Poiesz, Sligro, Spar, PLUS en Vomar.

On the way to PlanetProof 

On the way to PlanetProof is een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk van Stichting Milieukeur voor onder andere zuivel. Om het keurmerk te mogen voeren moeten de melkveehouders aan hoge eisen voldoen. Ze worden beloond met een meerprijs voor de geleverde melk.
De PlanetProof-melkveehouders zetten zich extra in voor natuur, klimaat en dierenwelzijn. Voor de natuur betekent dit bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en meer ruimte voor bloemen en insecten , voor het klimaat is het gebruik van duurzame energie en minder CO2-uitstoot. De koeien hebben massageborstels, eigen ligbedden en ze gaan de wei.  Elk kwartaal wordt de gezondheid van de koeien en kalveren gecontroleerd voor een verbeterd welzijn.