Finalisten Gouda Cheese Awards 2020 zijn bekend

‹ Terug naar overzicht

Finalisten Gouda Cheese Awards 2020 zijn bekend

Geplaatst op:

De finalisten van de Gouda Cheese Awards 2020 zijn bekend. De finale wordt gehouden op 4 september in de onlangs geopende Gouda Cheese Experience in de binnenstad van Gouda.

Janny van der Heijden Gouda Cheese Awards

Janny van der Heijden tijdens de Gouda Cheese Awards 2019.

De kazen die doorgaan voor Goud, Zilver en Brons in de categorie Gouda 48+ oud zijn Rouveens Roem van Rouveen Kaasspecialiteiten, De Rotterdamsche Oude 01055 van Zijerveld en Haerlems Beleg van Het Oude Zuivelhuis. In de categorie Geitenkaas 50+ belegen zijn dat Saantje belegen van Zijerveld, Amalthea van het gelijknamige bedrijf en Nora belegen van Kaashandel Remijn. 

Consument aan zet tijdens Gouda Cheese Awards

Gouda Cheese Awards is een bijzondere kaaswedstrijd in Nederland en is sinds vorig jaar de naam voor de Hollandse Kaaskeuring. Het is geen technische kaaskeuring, maar een neutrale smaaktest: consumenten proeven en beoordelen. Tijdens deze editie proeven en keuren de burgemeester van Gouda Pieter Verhoeve, culinair journalist en kookboekenauteur Laura de Grave en kok Toby Tredgett (Chef’s Unlimited) de genomineerde kazen. De presentatie is in handen van een  BN’er. Vorig jaar nam culinair journalist Janny van der Heijden deel aan de keuring. 

Thuis live meekeuren 

Dit jaar kan er geen publiek bij de keuringen zijn, maar consumenten mogen de kaasboorsels ophalen en thuis live meekeuren via videoconferencing. De inschrijving gaat woensdag 12 augustus van start via de site.