Twee bedrijven lanceren nieuwe rauwmelkse producten

‹ Terug naar overzicht

Twee bedrijven lanceren nieuwe rauwmelkse producten

Geplaatst op:

Raw Milk Company brengt nieuwe rauwmelkse producten op de markt: jus de lait (melkserum met mangosap) en oerkefir. Geitenboerderij De Bonte Weide komt met biologische rauwmelkse kefir van geitenmelk.

Raw Milk CompanyDe jus de lait is een drank gemaakt van rauw melkserum, de vloeistof die uitlekt bij het maken van hangop. Jus de lait bevat de probiotische bacteriën van zowel kefir als yoghurt omdat de wei van beide producten wordt gebruikt. Daarnaast zitten er veel van de wateroplosbare vitaminen en mineralen uit melk in zoals B-vitaminen, magnesium en kalium.

Oerkefir

De oerkefir maakt het bedrijf in De Lutte door 48 uur fermentatie van rauwe melk met kefirkorrels. De micro-organismen in de kefirkorrels hebben een hogere weerstand tegen maagzuur en galzouten dan gangbare probiotica. Zo kunnen goede bacteriën en gisten zich nog beter vestigen in de darmen. De oerkefir heeft een zeer diverse samenstelling van bacteriën en gisten. Het product is verkrijgbaar bij de eigen winkel van Raw Milk Company.

Rauwmelkse geitenmelkkefir

Nieuw is ook de biologische rauwmelkse geitenmelkkefir van Mart-Jan en Willy de Jong van geitenboerderij De Bonte Weide in Stolwijk. De kefir wordt bereid van warme geitenmelk met toevoeging van kefircultuur en vervolgens 24 uur gefermenteerd. De drank wordt niet gehomogeniseerd en verhit zodat veel vitamines en mineralen behouden blijven. Het nieuwe product dat het biologisch keurmerk en het EKO-keurmerk heeft, staat in de schappen bij onder meer de biologische supermarkten van Ekoplaza.