Vakbeurs Foodspecialiteiten: het kaasnieuws

‹ Terug naar overzicht

Vakbeurs Foodspecialiteiten: het kaasnieuws

Geplaatst op:

Op de vakbeurs Foodspecialiteiten die deze week in Houten plaatsvond, was divers kaasnieuws te zien. 

Zijerveld presenteerde Caprimera, Hollandse geitenkaas met een eetbare korst. De kaas krijgt direct na het pekelen een kruidenlaag en wordt vervolgens gerijpt.  Caprimera is leverbaar in drie smaakvarianten: Kruiden, Liguria en Peper. Twee kazen, Caprimera Liguria en Caprimera Kruiden, zijn door het International Taste & Quality Institute (iTQi) in Brussel gekeurd en bekroond met de onderscheiding voor Remarkable Taste, goed voor twee gouden Superior Taste Award-sterren. 

Vakbeurs Foodspecialiteiten

Tot het nieuws tijdens Foodspecialiteiten behoorden eveneens de BoerenBonteKazen van Zijerveld. Dit assortiment bestaat uit boerenkaas met kruiden en specerijen zoals Olijf&Tomaat, Gember&Peper en Chimichurri (oregano, tijm en basilicum). 

Vakbeurs Foodspecialiteiten WindmolenkaasWindmolenkaas lanceerde op de beurs Dip-it, een verse roomkaas om te dippen bij maaltijd, de borrel en andere eetmomenten. 

Erfgoed Stelling

Kaasbedrijf Treur Kaas voegde aan de lijn Erfgoed Boeren Stelling-kazen de nieuwe Erfgoed Stelling 306 toe, een twaalf maanden oude boerderijkaas gemaakt op kaasboerderij Van Erk in Berkenwoude. Van Erk maakt ook de Erfgoed Stelling 302 en 304. De Erfgoed Stelling-lijn bestaat uit boerderijkazen van verschillende leeftijden waarvan er enkele biologisch zijn. De kaasonderneming presenteerde daarnaast biologische kazen van de Jerseyhoeve, bereid met Jersey-melk. Het streekproduct wordt op het eiland Goeree-Overflakkee gemaakt van melk van tachtig Jerseykoeien. De kaas is gepasteuriseerd en heeft een gewicht van 8 kg.

Stroopwafel- en Dropkaas

Milde blauwaderkaas Bunker Blauw komt uit de Vlielander Kaasbunker, waar hij werd geaffineerd. De kaas is naar Vlieland overgebracht na de bereiding bij kaasmakerij Kaaslust in Oosterwolde. De kaas is verwerkt van biologische melk van melkveebedrijven in Friesland. 

Rotterdamsche Oude brengt kaas in diverse leeftijden, van een 010 van 36 weken tot de overjarige 010 van honderd weken. De 010 Geit stevige geitenkaas van de Rotterdamse Oude is 28 weken gerijpt. 

Stroopwafelkaas, 50+-kaas met een kaneelsmaak gemaakt van Nederlandse weidemelk, en Dropkaas met zoethout zijn nieuwe speciaalkazen van Alteveer uit Drenthe. Ze worden op de markt gebracht door DOC Dairy Partners.

Vakbeurs in Expo Houten 

De vakbeurs Foodspecialiteiten, die jaarlijks plaatsvindt in Expo Houten, trekt ondernemers van kaaswinkels, foodspecialiteitenwinkels, biologische speciaalzaken, ambulante handel, horeca, catering,  inkopers, zelfstandige supermarkten, producenten, importeurs en kookwinkels.  

Meer informatie: Vakbeurs Foodspecialiteiten