Weide Weelde heeft nieuwe verpakking

‹ Terug naar overzicht

Weide Weelde heeft nieuwe verpakking

Geplaatst op:

Het zuivelmerk Weide Weelde is sinds gisteren verkrijgbaar in een nieuwe verpakking met meer kleur. Ook staat er een foto, de locatie en een quote van de boeren op de verpakking.

 

Weide Weelde

De restyling geeft consumenten meer informatie over de herkomst van de melk en over de melkveehouders die leveren aan Weide Weelde. Ook de herkenbaarheid in het zuivelschap wordt met de nieuwe verpakking verbeterd. Het assortiment van Weide Weelde bestaat uit karnemelk, karnemelk rood fruit, halfvolle melk, volle yoghurt en vanillevla. Het merk is landelijk te koop bij onder meer veel Jumbo-supermarkten en in Noord-Nederland bij Poiesz-supermarkten.

Gildeboeren

De melk voor de producten wordt geleverd door de dertien boeren in Noord-Nederland die zijn aangesloten bij zuivelcoöperatie NoorderlandMelk. Deze Gildeboeren hanteren weidevogelbeheer en weidegang. Ze ontvangen voor hun inzet € 0,01 extra melkgeld. Met de verkoop van ieder Weide Weelde-product gaat er bovendien 2 cent per verpakking naar het Weide Weelde-fonds. Dit fonds levert een directe bijdrage aan het ontwikkelen van natuurprojecten bij de boeren die de biodiversiteit versterken.

NoorderlandMelk

Weide Weelde is sinds juli in handen van zuivelcoöperatie NoorderlandMelk die het zuivelmerk overnam van Royal A-ware.