Zuivel van Den Eelder krijgt duurzame verpakking

‹ Terug naar overzicht

Zuivel van Den Eelder krijgt duurzame verpakking

Geplaatst op:

Zuivelboerderij Den Eelder lanceert een duurzame verpakking voor haar producten. Alle producten zullen overgaan naar de nieuwe bruine verpakking, gemaakt van ongebleekt karton. 

Het is een belangrijke zet richting duurzaamheid dankzij de reductie van CO2-uitstoot. Ook is de verpakking klimaatneutraal. Dit sluit aan bij de werkwijze van Den Eelder, aldus eigenaar Ernst van der Schans. “Ook op de boerderij blijven wij ons constant ontwikkelen om naar het best haalbare te streven. Dankzij de mestvergistingsinstallatie en de zonnepanelen op de daken van onze stallen zijn we zelfvoorzienend in energie. Ook dragen we zorg voor de biodiversiteit. Zo hebben we voor de weidevogels een plasdrasperceel, een echt paradijs voor vogels.”

Den Eelder-verpakking: de koe blijft centraal staan

Belangrijke elementen van de huidige verpakking zijn behouden gebleven. De koe blijft centraal staan, terwijl nieuwe aspecten op de verpakking, waaronder het logo ‘”uit de Bommelerwaard”, de herkomst van de producten moeten benadrukken. De nieuwe pay-off ‘Boerenzuivel, gemaakt van dagverse toewijding en zorg’ vat de filosofie van Den Eelder samen.