Zuivelboerderijen en kaasmakers brengen producten op foodshed.nl

‹ Terug naar overzicht

Zuivelboerderijen en kaasmakers brengen producten op foodshed.nl

Geplaatst op:

Kaasmakers en zuivelboerderijen kunnen zich sinds kort als zelfstandige producenten van lokale ambachtelijke producten aansluiten bij foodshed.nl. Deze onlinemarktplaats geeft ondernemers een nieuwe verkoopkanaal.

Foodshed.nl begint deze maand een pilot met een geselecteerde groep producenten waaronder boerderij Köning in Zevenaar. Het bedrijf met melkvee, vleesvarkens en akkerbouw verwerkt in de eigen kaasmakerij een klein deel van de melk tot een assortiment rauwmelkse speciaalkazen. Deze zijn verkrijgbaar bij speciaalzaken, boerderijwinkels en restaurants. Met foodshed.nl wil kaasmaakster Christine Köning een extra verkoopkanaal openen. “Een interessante pilot, vooral omdat we onze rauwmelkse kazen zelf niet aan consumenten maar aan zakelijke klanten verkopen. We verwachten dat het platform een manier wordt om ons assortiment te tonen, veel potentiële klanten te bereiken en ervaring op te doen.”
“Foodshed.nl past bij onze verkoopstrategie waarbij we verkopende partijen met een goede kennis van kaas zoeken. Kaasspeciaalzaken hebben behoefte aan een assortiment speciaalkaas. Dit is een groeiend segment waarin wij met onze ambachtelijke rauwmelkse kazen niet per se lokale afzet als doel hebben. Ze horen in een bepaalde niche thuis”, constateert Köning (tekst: Ria Besseling, foto: Köning).

[Lees het hele artikel in het magazine ZuivelZicht mei 2018]