Zuivelmerk Menken staat weer in het schap

‹ Terug naar overzicht

Zuivelmerk Menken staat weer in het schap

Geplaatst op:

De zuivelproducten van Menken zijn terug in het schap. Albert Heijn heeft sinds kort volle melk, karnemelk en vanillefles van het iconische merk in zijn winkels. Met verse boerderijzuivel in gerecyclede plastic flessen brengt de vierde generatie van het familiebedrijf het zuivelmerk weer tot leven.

 

Annelot, Ward en Daan Menken, de kleinkinderen van Ad Menken, brengen vooralsnog drie populaire producten, namelijk volle melk, karnemelk en vanillevla, weer op de markt. Ze werken samen met melkveehouder Ad Brandwijk in Molenaarsgraaf.

Hij verwerkt de melk van de 250 koeien in de fabriek op de boerderij tot verse zuivel en levert deze aan zo’n zevenhonderd supermarkten van Albert Heijn. Dit jaar deelt het bedrijf op verschillende locaties, waaronder treinstations, ook gratis samples uit. De ondernemers gaan uit van een productie van 3.000 flessen per zuivelproduct per week. Mocht het product een commercieel succes worden, dan gaat Menken met meer boeren in de regio samenwerken, zegt Ward Menken in het FD.

Menken Melkfabriek

Menken Melkfabriek in Wassenaar, in 1925 in Oegstgeest gestart door Ad Menken, groeide in de vorige eeuw uit de grootste melkfabriek van het land. In de jaren tachtig ging het familiebedrijf samen met zuivelbedrijf Van Grieken in Rijswijk. Melkunie kreeg een minderheidsbelang in de onderneming. In 1998 werd het zuivelbedrijf overgenomen door Campina Melkunie, later FrieslandCampina.