27 februari tot en met 2 maart: Salon du Fromage 2022

‹ Terug naar overzicht

27 februari tot en met 2 maart: Salon du Fromage 2022

Geplaatst op:

Van 27 februari tot en met 2 maart 2022 wordt de Salon du Fromage 2022 gehouden in Paris Expo – Porte de Versailles.

De internationale vakbeurs voor kaas en zuivelproducten richt zich op producenten, importeurs, leveranciers van kaas en zuivelproducten en toeleveringsbedrijven voor de detailhandel. Met 281 exposanten en 8.486 bezoekers is de beurs een internationaal vakevenement voor de kaasindustrie. Het wordt dit jaar de zeventiende editie van het Parijse evenement. De exposantenlijst is hier te vinden.

Nederlandse inbreng Salon du Fromage

Onder de Nederlandse deelnemers van de vorige editie van de internationale kaasbeurs – in 2020 – waren Treur Kaas met Noord-Hollandse Gouda, Hollandse Geitenkaas en Villa Nutmix boerderijkaas met noten, hazelnoten en fenegriek, acht weken gerijpt.

Kaaslust was aanwezig met onder andere de serie Kanterkaas en Kaashandel Remijn met een reeks Nederlandse kazen waaronder Nora Brown Label A superior kwaliteitskaas met een romig recept en specifieke rijping. Ook CSK Food Enrichment is beursdeelnemer.

Fromagerie l’Amuse presenteerde onder andere Oudwijker kazen van zowel gepasteuriseerde koemelk als buffelmelk. De Colosso Oudwijker is gemaakt van buffelmelk. De kaas van 12 kilo heeft een boterige structuur, ivoorkleurige pate en een mooie adering van de blauwschimmel. Het assortiment Oudwijker kazen wordt verwerkt met zowel gepasteuriseerde koemelk als buffelmelk.

Specialistische beurs

Betty Koster van Fromagerie l’Amuse neemt al jaren deel aan de beurs. “Het was voor mij de eerste beurs waar kleinschalige producenten zelf hun producten promoten. Nu, dik twintig jaar later, is dat enorm gegroeid maar tegelijkertijd zeer specialistisch gebleven.”