Salon du Fromage: meer bezoekers en meer standhouders

‹ Terug naar overzicht

Salon du Fromage: meer bezoekers en meer standhouders

Geplaatst op:

De Salon du Fromage in Parijs is bezocht door 8.486 bezoekers op de beursvloer, 11 procent meer dan in 2018. Er meldden zich 281 standhouders aan waarvan wie 43 procent voor het eerst op de internationale vakbeurs voor kaas en zuivel stond.

Van de exposanten kwam 42 procent van buiten Frankrijk, het hoogte aandeel sinds het bestaan van de beurs.  De kaassector uit veertien landen was aanwezig: Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Estland, Portugal, Zwitserland, Duitsland, België, Ierland, Italië, Frankrijk, Bulgarije, Griekenland en de Verenigde Staten.

Zestiende keer Salon du Fromage 

De Salon du Fromage vond plaats van 23 tot en met 26 februari. Het vakevenement in Parijs werd dit jaar voor de zestiende keer gehouden. Over twee jaar is de volgende vakbeurs voor kaas en zuivel. 

Nederlandse deelnemers

Onder de Nederlandse deelnemers waren Treur Kaas met Noord-Hollandse Gouda, Hollandse Geitenkaas en Villa Nutmix boerderijkaas met noten, hazelnoten en fenegriek, acht weken gerijpt. 

Kaaslust was aanwezig met onder andere de serie Kanterkaas en Kaashandel Remijn met een reeks Nederlandse kazen waaronder Nora Brown Label A superior kwaliteitskaas met een romig recept en specifieke rijping. Ook CSK Food Enrichment is beursdeelnemer. 

Fromagerie l’amuse presenteerde onder andere Oudwijker  kazen van zowel gepasteuriseerde koemelk als buffelmelk. De Colosso Oudwijker is gemaakt van buffelmelk. De kaas van 12 kilo heeft een boterige structuur, ivoorkleurige pate en een mooie adering van de blauwschimmel. Het assortiment Oudwijker kazen wordt verwerkt met zowel gepasteuriseerde koemelk als buffelmelk.

Betty Koster van Fromagerie l’amuse neemt al jaren deel aan de beurs. “Het was voor mij de eerste beurs waar kleinschalige producenten zelf hun producten promoten. Nu, dik twintig jaar later, is dat enorm gegroeid maar tegelijkertijd zeer specialistisch gebleven.”