A-ware start ook in Belgie met Dairy Academy

‹ Terug naar overzicht

A-ware start ook in Belgie met Dairy Academy

Geplaatst op:

Royal A-ware gaat ook in België via de Dairy Academy kennis delen met leveranciers. De eerste twee kennispartners die aansluiten zijn ForFarmers – specialist in innovatieve voeroplossingen – en Boone-Denkavit – specialist in jongveeopfok. De eerste workshops zijn in november.

Van links naar rechts: Luc Augustyns (commercieel manager ForFarmers), Luc Van Hoe (directeur Melkzaken A-ware België) en Luc Boone (bestuurder Boone-Denkavit).

Dairy Academy startte in 2014 in Nederland als het exclusieve kennisplatform voor leveranciers van Royal A-ware. In samenwerking met kennispartners wordt jaarlijks een aanbod van workshops en evenementen voor hen samengesteld. 

Workshops Dairy Academy

“Leveraars van Royal A-ware krijgen via onze eerste workshop ‘Meer melk uit ruwvoer’ inzicht in welke verschillende factoren invloed hebben op de melkproductie en hoe de potentie van de veestapel optimaal benut kan worden” vertelt Luc Augustyns, commercieel manager ForFarmers. “Ze maken aan de hand van praktijkvoorbeelden kennis met management- en voeroplossingen voor productief en gezond melkvee.”

Boone-bestuurder Luc Boone kijkt uit naar de eerste workshop in België: “Met onze workshop ‘Jongveeopfok’ leren de melkveehouders meer over goed opfokmanagement op het gebied van voeding, gezondheid, ventilatie en huisvesting. Al tientallen jaren doet Denkavit onderzoek naar de optimale kalveropfok voor een gezonde en evenwichtige groei van kalveren.”

Leveraars van Royal A-ware kunnen kosteloos deelnemen aan de aangeboden workshops en evenementen. “Een mooie kans voor onze leveraars om nog meer inzicht te krijgen in het managen van hun bedrijf, meer rendement te realiseren en met nog meer plezier te ondernemen”, zegt Luc Van Hoe, directeur Melkzaken A-ware België. “We zijn verheugd dat ForFarmers en Boone-Denkavit hun partnership met Royal A-ware uitbreiden naar België.”

Kennispartners in Nederland

In Nederland zijn inmiddels twaalf kennispartners aangesloten bij Dairy Academy. Een jaar geleden voegde DLV Advies zich bij het kennisplatform en ook Spinder, Fries bedrijf voor stalinrichting kwam er vorig najaar bij.