Arjuna Huis in 't Veld (De Melkbrouwerij) is foodheld 2020

‹ Terug naar overzicht

Arjuna Huis in 't Veld (De Melkbrouwerij) is foodheld 2020

Geplaatst op:

Arjuna Huis in ’t Veld, boerin van De Melkbrouwerij, is uitgeroepen tot foodheld van 2020. Daarmee is ze een van de zes changemakers die vanwege hun buitengewone prestaties in het afgelopen jaar zijn gekozen uit de Food100, een lijst van honderd vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars. 

Vijf van de zes foodhelden van de Food100 2020. Van links naar rechts: Arjuna Huis in ‘t Veld, jurylid Nadia Zerouali,
Wilbert van de Kamp, Joris Bijdendijk, Malou van der Burgt, jurylid Peter Klosse en Samuel Levie.

Huis in ’t Veld heeft volgens de jury een aanstekelijk enthousiasme. Samen met haar man Rick vormt ze een powerkoppel en laat ze succesvol zien hoe mooi en lovend natuurinclusief boeren kan zijn. Zij is een voorbeeld van een daadkrachtige doener met een visie om mensen te betrekken bij een duurzamer voedselsysteem. 

Rick en Arjuna Huis in ’t Veld

Het echtpaar Huis in ’t Veld verwerken van de 45 koeien op hun extensieve biologische melkveebedrijf in Lettele jaarlijks 50.000 liter tot zuivel in flessen met eigen logo. Dat is een vijfde van de totale capaciteit die naar coöperatie Eko Holland gaat. De zuivel kost € 1,50 per liter melk en € 2 per liter yoghurt.

Uit zuivel en kaas

Onder de genomineerden voor de Food100 lijst van 2020 staan verschillende voedselveranderaars uit de zuivel- en kaassector. Op de lijst van kanshebbers tot 30 jaar staan bijvoorbeeld ook Jesse van de Valk, creative designer van antivoedselverspillingsapp Too Good To Go en founder Support Your Locals. 

Genomineerden boven de 30 zijn Carola Schouten (minister LNV), Jasper Spierings (Spierings Melkvee), Heleen Lansink-Marissen (de Melktapperij), Doetie Trinks (Doeties Geiten), Corne Ansems (De Ruurhoeve), Stijn Markusse (korteketenconcept  Boerschappen), Bart Grobben (De Nieuwe Melkboer) en Guus van Roessel (boerderij De Dobbelhoeve en een van de drie deelnemende melkveehouders aan Mijn melk).

Kijk hier voor de complete lijst van Food 100 2020.

Voedselveranderaars

Deze jaarlijkse lijst van voedselveranderaars is een initiatief van AgriFood Capital, Food Hub, Food Inspiration en Slow Food Youth Network. Food100 wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Stichting Doen en Foodvalley NL.