Melkveehouder Kees Schutte neemt Lely Orbiter in gebruik

‹ Terug naar overzicht

Melkveehouder Kees Schutte neemt Lely Orbiter in gebruik

Geplaatst op:

Melkveehouder Kees Schutte in Agelo verwerkt sinds kort verse melk op het erf met de Lely Orbiter. De flessen met Zuivel van boer Kees zijn binnen 24 uur na het melken beschikbaar in winkels en horecagelegenheden in Twente. 

Kees Schutte, melkveehouder in Agelo.

Schutte boert op familieboerderij Erve Holtwick in Agelo. Het is een natuurinclusieve boerderij met Jersey koeien en extra oog voor de natuur en biodiversiteit.

Het bedrijf telt 65 hectare met 215 Jersey-koeien en honderd stuks jongvee. Er zijn twee Lely Astronauts aangesloten op de Lely Orbiter. Het systeem kan 300 liter melk per uur verwerken. De afzet is nog in ontwikkeling. 

Minimelkfabriek Lely Orbiter

De minimelkfabriek die op het erf is geïnstalleerd, is direct gekoppeld aan de Lely Astronaut. Het systeem wil lokale melk, rechtstreeks van de boerderij beschikbaar maken voor de consument.

Mijn Melk

Zuivel van boer Kees lely orbiterZuivel van boer Kees – herkenbaar aan het blauwe etiket met bloemrijke achtergrond – maakt deel uit van het platform Mijn Melk. De boeren die zijn aangesloten bij Mijn Melk verwerken de melk zelf op hun erf met de Lely Orbiter.

Derde melkveehouder

Schutte is de derde melkveehouder die met het systeem eigen verse markt op de markt brengt. Eerder dit jaar in februari startten Jorden en Yvonne Oostdam in Bodegraven met het verwerken van verse melk tot consumptiemelk voor Picnic. De online supermarkt bezorgt de verse volle en halfvolle boerderijmelk in flessen onder eigen label de volgende dag bij de klant thuis.

Begin vorige maand begon het melkveebedrijf met melk onder het eigen label Zuivel van Oostdam. De verse melk is speciaal gelanceerd voor de regio Bodegraven en het Groene Hart. De melk is verkrijgbaar bij Jumbo Langerak in Bodegraven. Meer verkooppunten volgen snel, verwacht de familie Oostdam. 

De eerste Lely Orbiter kwam in de zomer van 2018 bij melkveebedrijf De Dobbelhoeve van de familie Van Roessel in Udenhout in bedrijf.