Arla komt met nieuwe plantaardige drank

‹ Terug naar overzicht

Arla komt met nieuwe plantaardige drank

Geplaatst op:

Arla Foods zet binnenkort een nieuwe plantaardige drank met vanillesmaak op de markt. Later dit jaar komt het bedrijf tevens met een plantaardig smeerbaar product. Het wordt een alternatief voor de mengboter Kaergården, die is geproduceerd met boter en plantaardige olie.

Arla Foods betrad vorig jaar de markt met plantaardige alternatieven voor zuivelproducten. Het bedrijf lanceerde toen drie haverdranken onder het merk Jörd: Jörd Haver, Gerst en Hennep. De producten, die worden geproduceerd in het Deense Esbjerg, kwamen het eerst op de markt in Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. 

50 procent meer haver

Arla onderzoekt of Jörd ook in andere markten kan worden geïntroduceerd. De plantendranken zijn gemaakt met biologische en Noordse ingrediënten en bevatten tot 50 procent meer haver dan de huidige marktleiders.

De zuivelcoöperatie bezet met het merk inmiddels een marktaandeel van 5 procent in Denemarken, stelt directeur Hanne Søndergaard, verantwoordelijk voor innovatie en marketing. 

Melk blijft centraal bij Arla

Melk, het belangrijkste ingrediënt in de overgrote meerderheid van de producten, blijft centraal staan, aldus het bedrijf zelf. “Plantaardige producten grenzen echter aan de bestaande productportfolio van het bedrijf. Als categorieleider in de Europese markten is het vanzelfsprekend dat Arla deze categorie betreedt en bijdraagt ​​aan de ontwikkeling ervan met nieuwe producten en smaken.”