Bactoforce International in handen van MLZ Holding

‹ Terug naar overzicht

Bactoforce International in handen van MLZ Holding

Geplaatst op:

MLZ Holding in Zutphen, de moederorganisatie van Qlip, heeft met terugwerkende kracht per 1 januari een meerderheidsbelang verworven in Bactoforce International. 

Bactoforce International is een inspectiebedrijf dat onder andere inspecties uitvoert in roestvrij stalen silo’s, tanks, warmtewisselaars en pijpleidingen in de foodindustrie. Daarbij ligt de focus op de sectoren zuivel, bier, frisdrank en ingrediënten. 

Bactoforce is Europees marktleider

Het bedrijf van Deense origine is Europees marktleider bij het inspecteren van procesapparatuur van producenten van vloeibare voeding en dranken. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in acht landen.

Bactoforce International heeft internationaal ongeveer zestig mensen in dienst en is vooral in Europa actief. Jaarlijks voert het bedrijf ruim 11.000 inspecties uit bij meer dan vijfhonderd productiebedrijven in Europa. 

Qlip breidt uit

Qlip nam afgelopen najaar – eveneens met terugwerkende kracht – Stichting KOM over. Dat was vier jaar na het aangaan van de strategische samenwerking tussen beide organisaties. Stichting KOM houdt zich bezig met het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de melkwinning, -bewaring en -registratie op het melkveebedrijf.

Qlip nam eind vorig jaar tevens een nieuwe voorbewerkingsruimte in het zuivellaboratorium in Zutphen in gebruik. Deze high care area wordt gebruikt voor de monstervoorbewerking voor microbiologische analyses in poedervormige zuivelproducten, zoals zuigelingenvoeding.