Qlip neemt alsnog Stichting KOM over

‹ Terug naar overzicht

Qlip neemt alsnog Stichting KOM over

Geplaatst op:

Qlip heeft met terugwerkende kracht per 1 juli 2021 Stichting KOM overgenomen. Dat is vier jaar na het aangaan van de strategische samenwerking. Stichting KOM houdt zich bezig met het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de melkwinning, -bewaring en -registratie op het melkveebedrijf. 

qlip neemt stichting kom overQlip is actief op het gebied van kwaliteitsborging in de zuivel. De activiteiten van Stichting KOM worden geïntegreerd met de afdeling Audits, inspecties & certificering. Voor de klanten van Stichting KOM wordt de huidige dienstverlening onveranderd voortgezet en het KOM keurmerk blijft gehandhaafd. De zes medewerkers van Stichting KOM zijn met terugwerkende kracht per 1 juli in dienst van Qlip.

Kwaliteitsborging met Qlip

Qlip ondersteunt de internationale zuivelketen bij de kwaliteitsborging. De organisatie voert jaarlijks ruim 15.000 beoordelingen en audits uit voor de zuivelindustrie en melkveehouderij. In het zuivellaboratorium in Zutphen worden jaarlijks ruim 13 miljoen rauwe melkmonsters geanalyseerd en ruim 650.000 microbiologische en chemische analyses uitgevoerd op zuivelproducten zoals kaas, melkpoeders, zuivelingrediënten, zuigelingenvoeding en plantaardige producten. 

Overname Stichting KOM

Qlip en Stichting KOM werken al enkele jaren intensief samen. Volgens Qlip-directeur Jan Bobbink is de overname logisch gezien de marktontwikkelingen in de melkveehouderijsector en past deze binnen de strategie van zijn bedrijf. “De melkinstallatie en melkopslag op het melkveebedrijf zijn cruciale elementen in het produceren van goede kwaliteit melk. Stichting KOM speelt een belangrijke rol in de onafhankelijke borging van de kwaliteit van alle aspecten op het gebied van melkwinning. De activiteiten van Qlip en Stichting KOM sluiten naadloos op elkaar aan. De overname versterkt onze dienstverlening op het gebied van audits, inspecties en certificering.” 

Melk van hoge kwaliteit

Nederlandse melkveebedrijven leverden vorig jaar opnieuw melk van hoge kwaliteit aan. Het celgetal had over 2020 een gemiddelde waarde van 182.000 cellen/ml. Slechts 0,5 procent van de boerderijmelkmonsters kwam boven de bovengrens van 400.000, bleek uit de trend van het celgetal.