Belgische zuivelindustrie had vorig jaar 2 procent meer omzet

‹ Terug naar overzicht


Belgische zuivelindustrie had vorig jaar 2 procent meer omzet

Geplaatst op:

De Belgische zuivelindustrie heeft vorig jaar een omzet van 5,4 miljard behaald. Dat is 2 procent meer dan in voorgaand jaar. De  aanvoer van melk daalde met 0,5 procent naar 4,2 miljard liter. Het investeringsniveau klom met 23 procent naar 169 miljoen. 


Belgische zuivelindustrieIn 2021 werd 4,2 miljard liter melk geleverd aan zuivelbedrijven in België. Dat is 0,5 procent minder dan in 2020. Het aandeel geleverde biologische melk nam toe tot 2,5 procent van de totale aanvoer. 

De werkgelegenheid bij zuivelbedrijven bleef stabiel op in totaal rond 6.150 banen. Er werd vorig jaar door bedrijven voor 169 miljoen euro geïnvesteerd, 23 procent meer dan in het voorgaande jaar. Dat meldt de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) in haar jaarverslag over het verwerkingsjaar 2021.

De Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie vertegenwoordigt de zuivelindustrie in België. De leden van de organisatie zijn goed voor 98 procent van de melk die in België bij melkveebedrijven wordt opgehaald en voor ruim 95 procent van de omzet van de zuivelindustrie. Het jaarverslag over het verwerkingsjaar 2021 is te vinden op de website van de BCZ.