Bettinehoeve wil productie geitenmelkpoeder sterk uitbreiden

‹ Terug naar overzicht

Bettinehoeve wil productie geitenmelkpoeder sterk uitbreiden

Geplaatst op:

Bettinehoeve wil de verwerking van geitenmelk tot poeder en eiwitconcentraten volgend jaar sterk uitbreiden.

logo bettinehoeveDe geitenkaasproducent bouwt volgend jaar een tweede poederfabriek, twee keer zo groot als de toren die in 2014 werd geïnstalleerd. In de nieuwe fabriek zal het bedrijf conventionele en biologische geitenmelkpoeder en eiwitconcentraat gaan produceren, meldt vakblad Geitenhouderij.

Bettinehoeve draait verhouding om

Het geitenmelkbedrijf wil de uitbreiding in maart 2022 in gebruik nemen. De producten gaan via zusterbedrijf AVH Dairy Trade naar de markt. Met de uitbreiding vergroot het geitenmelkbedrijf de verwerking tot poeder en eiwitconcentraten aanzienlijk. Het bedrijf verwerkt nu 65 procent van de aangeleverde geitenmelk tot kaas en 35 procent tot melkpoeders. Vanaf 2022 wordt deze verhouding precies andersom. Dan wordt bij het geitenmelkbedrijf in Etten-Leur 65 procent van de aanvoer tot poeders en eiwitconcentraten en nog 35 procent tot kaas verwerkt. 

Emmi heeft meerderheidsbelang

De Zwitserse zuivelonderneming Emmi heeft zowel in Bettinehoeve als in AVH Dairy een meerderheidsbelang. Emmi Group vergrootte onlangs haar belang in de geitenzuivelproducent met 30 procent naar 90 procent.  

Emmi verkreeg in Goat Milk Power (GMP), een joint venture tussen Bettinehoeve en AVH Dairy tevens een belang van 80,9 procent. GMP fungeert als verkoop- en distributiebedrijf.