Boeren van Amstel brengt zuivel in meer winkels

‹ Terug naar overzicht

Boeren van Amstel brengt zuivel in meer winkels

Geplaatst op:

Boeren van Amstel gaat zijn melk en yoghurt in tientallen supermarkten in en rondom Amsterdam in de schappen brengen. Tot nu toe was de zuivel in de horeca en bij enkele supermarkten te koop. Daar zijn nu meer winkels van Albert Heijn, Jumbo, Coop en Plus bijgekomen. 

logo boeren van amstelDe 21 boeren uit Amstelland, verenigd in de coöperatie Amstelgoed NatuurZuivel (ANZ), leveren de zuivel nu ruim een jaar aan bedrijven en consumenten in en rond Amsterdam, zo bericht Vogelbescherming Nederland.

Biodiversiteit 

De melkveehouders zetten zich in voor weidevogels, biodiversiteit en een mooi landschap in het Amstelland. De coöperatie wordt geleid door het bestuur dat bestaat drie leden van de coöperatie, en heeft een raad van advies met daarin onder andere Vogelbescherming Nederland. 

Boeren van Amstel voor weidevogelbeheer

ANZ heeft als doel meerwaarde voor boer en landschap creëren door de inspanningen die de boeren leveren voor de weidevogels en het landschap te belonen met een faire prijs voor hun product. 

Van elk verkocht pak gaat 5 cent rechtstreeks naar het weidevogelbeheer. De boeren hebben met steun van onder andere de Vogelbescherming een een zuivelfabriek in Ouderkerk aan de Amstel gebouwd.