Boermarke neemt Yoghurttap over van De Zuivelmakers

‹ Terug naar overzicht

Boermarke neemt Yoghurttap over van De Zuivelmakers

Geplaatst op:

Zuivelproducent Boermarke neemt per 1 december de Yoghurttap over van De Zuivelmakers. Het concept heeft inmiddels honderden yoghurttaps op verschillende locaties in Nederland, onder meer in de horeca, catering, retail en bij tankstations. 

verse yoghurt tappen boermarkeDe klant kan uit de hygiënisch afgesloten yoghurttap verse yoghurt tappen en eventueel garneren met muesli, saus of granen. Dit kan bijdragen aan gezonde voeding op bijvoorbeeld de werkplek. De yoghurttap heeft tevens milieuvriendelijke voordelen. Zo is er minder gebruik van plastic, want de yoghurt kan in eigen verpakking worden afgevuld. De verse yoghurt past binnen het duurzaamheidsprogramma Duurzame Weidezuivel. In dit duurzaamheidsprogramma werken melkveehouders aan een beter leefklimaat voor mens en dier. 

Concept nu geheel Boermarke

Boermarke nam vorig voorjaar de zuivelproductie van De Zuivelmakers over. Een onderdeel van deze overname was de productie van de ambachtelijke yoghurt voor de reeds bestaande yoghurttaps. Met het overnemen van de taps kan Boermarke nu het totale Yoghurttap-concept invullen: van het produceren van de yoghurtvullingen tot de verkoop en distributie van de yoghurttaps. 

Het familiebedrijf in Enschede produceert al meer dan dertig jaar verse zuivelproducten. De oorsprong ligt in dagverse zuivel en ijs op basis van Duurzame Weidezuivel. 

Ook plantaardig

De onderneming maakt ook producten op plantaardige basis. Zij produceert al jaren  plantaardige vers- en ijsproducten op basis van kokos, haver, soja en amandel voor grote merken en industriële afnemers. Onlangs is er in de fabriek in Enschede een nieuwe productielijn voor plantaardige kazen gebouwd. Boermarke wil in het eerste kwartaal van 2021 dagelijks meer dan 10 ton plantaardige kaas produceren. Op de lijn kunnen vervangers voor traditionele Nederlandse kazen en feta en mozzarella style-kazen worden geproduceerd. Naast de productie wordt ook het verpakken, raspen en versnijden van de kaas in eigen beheer gedaan.