Boermarke neemt deel activiteiten Zuivelmakers over

‹ Terug naar overzicht

Boermarke neemt deel activiteiten Zuivelmakers over

Geplaatst op:

Dessertproducent Boermarke neemt een deel van de productie en verkoop van de zuivelproducten van De Zuivelmakers, onderdeel van Lekkerkerker Groep, over. Tot de overname behoren de machines en een deel van het productassortiment. Medio mei worden de activiteiten geïntegreerd op de locatie van Boermarke in Enschede.

BoermarkeZo’n tien melkveehouders gaan eveneens over naar Boermarke. Zij leveren rauwe melk volgens het Duurzame Weideprogramma. De Lekkerkerker Groep gaat zich met Lebo Kaas en Kasi Food sterker richten op kaasproductie voor retail, foodservice en industrie.

Gekozen Product van het Jaar

Boermarke werd onlangs met Everyday IceCake uitgeroepen tot een van winnaars van het Gekozen Product van het Jaar 2019. De combinatie van ijs, cake en saus is vorig najaar als eerste concept onder eigen merknaam gelanceerd.

Het bedrijf introduceerde begin dit jaar YGRT Veggie groenteyoghurt. Het product, een combinatie van yoghurt en groente, is bedoeld als snack en zit in een verpakking van 150 gram.

Versterking marktpositie

Boermarke Desserts breidt met de overname zijn productie en productportfolio verder uit. Daardoor versterkt het familiebedrijf zijn positie in de markt van zuivelproducten, met name met de zure producten zoals Griekse stijl yoghurt, 0% vet-yoghurt en volleyoghurtproducten zoals hangop en roomyoghurt.

Over Boermarke

Familiebedrijf Boermarke in Enschede (150 medewerkers) produceert al meer dan dertig jaar verse zuivelproducten. De oorsprong ligt in dagverse zuivel en ijs en inmiddels maakt het bedrijf ook producten op plantaardige basis.