Carrefour Kwaliteitsketen: drie Belgische zuivelproducten erbij

‹ Terug naar overzicht

Carrefour Kwaliteitsketen: drie Belgische zuivelproducten erbij

Geplaatst op:

Carrefour voegt drie nieuwe producten toe aan de Kwaliteitsketen Carrefour. Het gaat om 100 procent Belgische halfvolle melk, brie en roomkaas. De producten komen uit samenwerkingen met lokale producenten. 

De producten die tot deze kwaliteitsketen behoren, zijn geproduceerd aan de hand van strikte eisen, met respect voor het milieu en het dierenwelzijn en tegen een eerlijke prijs voor iedereen.

Belgische halfvolle melk bij Carrefour 

De halfvolle melk voor de kwaliteitsketen komt van Jean-Louis Neuville, beheerder van de coöperatie Pur Ardenne. De melk het resultaat van een directe samenwerking met een onafhankelijke Belgische fokkerij. De melk garandeert een eerlijke vergoeding van € 0,40 per liter melk en komt uit een diervriendelijke fokkerij. De dieren lopen minstens 180 dagen per jaar in de wei. De beweiding duurt langer dan de 120 dagen beweiding die het certificaat Weidemelk vereist. De voeding van de koeien bevat geen soja of ggo’s (<0,9 procent) en bestaat uit gras en ruwvoer geproduceerd op boerderijen.

De verpakking van de halfvolle melk bestaat uit een tetra pak gemaakt van FSC-gecertificeerd karton en volledig recyclebaar biobased plastic. De zuivelfabriek waar de melk wordt geproduceerd is CO2-neutraal. Met de mest van de boerderijen die behoren tot de zuivelfabriek wordt biogas geproduceerd. Het biogas vormt samen met zonnepanelen de voedingsbron waarmee de zuivelfabriek groene stroom kan produceren. 

Brie en roomkaas 

De Belgische brie wordt geproduceerd door Jean Marc Cabay, afgevaardigd bestuurder van Kaasmakerij Herve. Het product wordt gemaakt van Belgische koemelk geproduceerd door zeven  fokkers van duurzame coöperatie Marguerite Happy Cow. Deze fokkerij respecteert het dierenwelzijn. De begrazing bedraagt minstens 180 dagen per jaar terwijl de beweiding langer dan 120 dagen is.

Het voer van de koeien bevat geen soja of ggo’s en bestaat uit gras en 70 procent ruwvoer geproduceerd op boerderijen. De brie van de Kwaliteitsketen wordt gemaakt volgens een exclusief recept voor de supermarktketen. Het product bevat geen conserveermiddelen en heeft een langere rijpingstijd dan de gemiddelde brie.

Ook de roomkaas is geproduceerd van Belgische koemelk van coöperatie Marguerite Happy Cow. De kaas komt van Damien Bruwier, afgevaardigd bestuurder van Kaasmakerij Régal. 

Beide producten zijn verkrijgbaar op de traiteur- en versafdeling van alle Carrefour-winkels. Tot de kwaliteitsketen behoren ook andere Belgische kazen waaronder Belgische Gouda.

Vestigingen in België

Carrefour België telt veertig Hypermarkten Carrefour, meer dan 440 Carrefour Market-supermarkten, ongeveer driehonderd Carrefour Express-buurtwinkels en meer dan tweehonderd afhaalpunten voor Carrefour Drive.