Cécémel bedient met lactosevrije variant groeiende markt

‹ Terug naar overzicht

Cécémel bedient met lactosevrije variant groeiende markt

Geplaatst op:

FrieslandCampina brengt in België onder de merknaam Cécémel lactosevrije chocolademelk op de markt.

tetra pak chocolademelk cecemelIn België heeft ongeveer een op de vijf mensen een lactose-intolerantie en dit aantal groeit steeds verder. Koemelk bevat van nature melksuiker of lactose. 

Lactose-intolerantie

Consumenten met een lactose-intolerantie kunnen in de dunne darm geen lactose afbreken doordat het enzym lactase ontbreekt. Dit enzym wordt normaliter aangemaakt in de wand van de dunne darm. De melksuiker komt dan onverteerd in de dikke darm terecht en kan zorgen voor vervelende klachten. Typische symptomen zijn: vage buikpijn, een opgeblazen gevoel, winderigheid, buikkrampen en diarree.  Lactose-intolerantie is, net als glutenintolerantie, een niet-allergische vorm van voedselovergevoeligheid. 

Nutri-score B voor Cécémel

Net als alle andere Cécémel-producten heeft ook de nieuwe lactosevrije variant de Nutri-score B. Naast deze lactosevrije chocolademelk, heeft FrieslandCampina ook lactosevrije melk in haar aanbod van het merk Campina: Campina Lactosevrije Melk, een licht verteerbare weidemelk.

Campagne 

Friesland Campina ondersteunt de introductie van Cécémel lactosevrij in België door een campagne op tv en social media. Daarnaast zet de fabrikant in op passend POS-materiaal, print en digitale inlassingen op maat van de retailer en outdoorreclame in de buurt van het winkelpunt.