Cono Kaasmakers betaalt leden contante melkprijs

‹ Terug naar overzicht

Cono Kaasmakers betaalt leden contante melkprijs

Geplaatst op:

Boerencoöperatie Cono Kaasmakers heeft over vorig jaar voor haar leden melkveehouders een contante melkprijs vastgesteld van € 39,83 per 100 kilogram melk. De prijs is exclusief btw. 

De coöperatie heeft 425 leden melkveehouders. Zij leveren 409 miljoen kilogram melk per jaar. De melk wordt in de kaasmakerij in de Beemster verwerkt tot 31 miljoen kilo kaas. 

Beemster kaas Cono meest duurzaam

De Beemster kaas is door de consument opnieuw uitgeroepen tot het meest duurzame kaasmerk van Nederland, zo blijkt uit de Sustainable Brand Index 2021. Bij dit onderzoek spreken consumenten zich in een grootschalig onderzoek uit over de meest duurzame merken in Nederland. Dit is het derde jaar op rij dat Beemster kaas als meest duurzame kaas merk verkozen wordt.

Belangrijk jaar voor duurzaamheid

“Het afgelopen jaar is wederom een belangrijk jaar geweest op het gebied van duurzaamheid voor Beemster kaas”, vertelt Nicole van Gorp, manager Marketing & Communication bij Cono. “Als kleine coöperatie van melkveehouders werken we dagelijks hard om op een zo duurzaam mogelijke manier kaas te maken. Zo wordt de kaas in onze kaasmakerij in de Beemster volledig klimaatneutraal gemaakt, leveren onze boeren naast melk ook groene stroom en lopen onze koeien zo vaak als de natuur het toelaat in de wei. Ook als onze koeien in de stal staan krijgen ze grasrijk voer, volledig gmo-vrij. Daarnaast hebben we het vegetarische stremsel geïntroduceerd waardoor al onze Beemster kaas nu vegetarisch is.”

Weidegang blijft speerpunt

Weidegang blijft een speerpunt voor de melkveehouders van Cono Kaasmakers. Zo’n 96 procent van de melkveehouders die melk aan Cono Kaasmakers leveren liet vorig jaar de koeien grazen. Dit is hoger dan het landelijk gemiddelde; landelijk deed 83,7 procent van de Nederlandse melkveehouders de koeien naar buiten.