Craft Dairy verhuist naar nieuwe productielocatie

‹ Terug naar overzicht

Craft Dairy verhuist naar nieuwe productielocatie

Geplaatst op:

Craft Dairy, producent van Yogarde en Drentse Aa Zuivel, heeft een nieuwe productielocatie in Tweede Exloërmond in gebruik genomen. De zuivelproducent is verhuisd van Rolde naar een grotere fabriek in het Drentse Aa-gebied. 

van biologische zuivelproducten van koe-, schapen- en  geitenmelk uit de regio. De producten in glazen retourflessen gaan onder het merk Drentse Aa zuivel naar lokale supermarkten, speciaalzaken en groothandels en naar natuurvoedingswinkels van Odin en Udea in het land.

Craft Dairy werkt regionaal samen

Craft Dairy werkt voor de lokale zuivel samen met andere biologische regionale producenten. Zo wordt de biologische melk uit de regio aangeleverd en  worden de blauwe bessen voor de PureBlu karnemelk en yoghurt geleverd door bessenteler Noorderbos in Tiendeveen.

Het zuivelassortiment bevat verder melk, karnemelk, standyoghurt en boter. Het Drentse zuivelbedrijf, dat de melk krijgt van Eko Holland Melk op Maat, specialiseert zich in productie van ambachtelijke biologische zuivel met een duidelijke en herleidbare herkomst. 

Het bedrijf richt zich in productontwikkeling op het gespecialiseerde zuivelsegment met regionale toevoegingen en onderscheidende producten op een zo duurzaam mogelijk geproduceerde en verpakte manier. De zuivel wordt vanwege smaakbehoud en duurzaamheid in glas afgevuld.

Meer mogelijkheden

Het grotere pand biedt het bedrijf meer mogelijkheden, aldus een bericht op Facebook. Zo worden de laatste kunststofverpakkingen uit het assortiment genomen en kan er meer efficiëntie en continuïteit in de huidige processen ontstaan. Daarnaast geeft het andere pand Craft Dairy de kans om het assortiment in zuivelproducten in glasverpakking of de productie van nieuwe productgroepen uit te breiden.