Danone doet aandelen in Yakult van de hand

‹ Terug naar overzicht

Danone doet aandelen in Yakult van de hand

Geplaatst op:

Het Franse voedingsconcern Danone heeft zijn belang in de Yakult van de hand gedaan. Voor een bedrag van 58 miljard yen (omgerekend € 470 miljoen) heeft het de Yakult-aandelen op de beurs verkocht.

Het aandelenpakket dat een belang vertegenwoordigde van 6,61 procent werd dinsdagochtend 6 oktober op de markt gebracht. Later die dag deelde het Franse concern mee dat alle aandelen van Yakult de hand waren gedaan.

Danone wil blijven samenwerken

Het zuivelconcern heeft wel de intentie om met Yakult te blijven samenwerken bij de promotie van probiotica. Ook bestaande commerciële samenwerkingen, zoals joint ventures in India en Vietnam, blijven behouden.

Investering in Chinese markt

Danone had sinds 2004 een belang in de Japanse producent van probiotische zuiveldranken. Vanaf 2018 werd het belang van ruim 21 procent geleidelijk afgebouwd. Dat heeft te maken met de keuze om de schuldenpositie af te bouwen en om verder te investeren in andere markten. Zo kondigde het Franse zuivelconcern recent een investering van € 100 miljoen aan in China. Daarbij gaat het om de overname van de Murray Goulburn-fabriek in Qingdao waar Saputo Dairy Australia zuigelingenvoeding produceert, de opening van een wetenschappelijk onderzoekscentrum in Shanghai en de uitbreiding van de productie van farmaceutische voedingsproducten in China.