Danone: kwartaalomzet stijgt, 2020 verder onzeker

‹ Terug naar overzicht

Danone: kwartaalomzet stijgt, 2020 verder onzeker

Geplaatst op:

De omzet van Danone is in dit eerste kwartaal op vergelijkbare basis met 3,7 procent gestegen tot € 6,2 miljard. Dit is 1,7 procent meer dan in de eerste drie maanden van 2019. 

danone 2020 eerste kwartaalDe verkoopvolumes bij het Franse zuivelbedrijf stegen met 2,9 procent, terwijl de prijzen 8 procent hoger werden. De verkopen namen met name toe in zuivel en speciaalvoeding.

Omzetstijging Danone door hamsteren

Het hamsteren van de consument in Europa en de Verenigde Staten vanwege de uitbraak van het coronavirus droeg sterk bij aan de omzetstijging van het zuivelconcern tot en met eind maart. 

Financiële vooruitzichten ingetrokken

In dit tweede kwartaal zal het effect van het coronapandemie verder versterken en worden de economische gevolgen van de crisis duidelijker. De consument gaat de financiële gevolgen merken en zijn winkelgedrag aanpassen. Danone gaat grotere verpakkingen voor bepaalde producten aanbieden en zich richten op voedingsmiddelen die consumenten thuis kunnen bereiden. Het concern verwacht een onzeker 2020 en trekt de financiële vooruitzichten voor dit jaar in.