Danone ziet in eerste helft van 2020 winst iets dalen

‹ Terug naar overzicht

Danone ziet in eerste helft van 2020 winst iets dalen

Geplaatst op:

Danone heeft in de eerste helft van dit jaar bijna 2 procent minder nettowinst behaald. Het Franse voedingsconcern behaalde een winst van € 1,02 miljard tegenover € 1,04 miljard een jaar eerder. De omzet daalde van € 12,7 miljard vorig jaar met 3,6 procent naar € 12,2 miljard dit jaar. 

logo danone one planet one healthDanone kon de omzet in het eerste kwartaal op peil houden, maar in het tweede kwartaal daalde deze met 5,7 procent. Met een operationeel inkomen van € 1,7 miljard komt de operationele marge uit op 14 procent tegenover 14,7 procent in  dezelfde periode vorig jaar. 

Danone: omzet zuivel neemt toe

De omzet in de divisie zuivelproducten – waaronder plantaardige producten onder Alpro-merk – klom met 3 procent tot  € 6,6 miljard. De afzet steeg in Europa en de Verenigde Staten, maar daalde in Afrika vanwege de coronamaatregelen. 

In de divisie speciale voeding van het Franse concern, waaronder babyvoeding, steeg de omzet met 2,7 procent tot € 3,74 miljard, terwijl de marge sterk steeg tot 26,4 procent. 

Coronacrisis

Ceo Emmanuel Faber – die in april de boeren steun beloofde tijdens de coronacrisis – verwacht in de tweede helft van dit jaar een verbetering van de groei. Vanwege diezelfde crisis laat de ceo een concrete voorspelling voor de resultaten over het lopende jaar achterwege.