Danone belooft boeren steun in coronacrisis

‹ Terug naar overzicht

Danone belooft boeren steun in coronacrisis

Geplaatst op:

Danone belooft zijn medewerkers diverse garanties tijdens de coronacrisis. Het concern stelt € 250 miljoen beschikbaar voor boeren, leveranciers en andere betrokken partijen die behoren tot de 15.000 bedrijven in de keten.

danone belooft boeren steun in coronacrisisDanone haalt dit bedrag uit de eigen kasstroom. De wereldwijd 100.000 werknemers blijven tot 30 juni verzekerd van hun baan en loon; er wordt geen arbeidscontract opgezegd, zo garandeert Danone-ceo Emmanuel Faber.

Bonus voor extra inzet tijdens coronacrisis

Dat geldt ook voor medewerkers van fabrieken die vanwege maatregelen omtrent het coronavirus zijn stilgelegd of de productie nog moeten staken. Zij krijgen ziektekostenverzekering, kinderopvang en indien nodig ondersteuning bij quarantaine. De werknemers ontvangen tevens een bonus voor hun extra inzet tijdens de coronacrisis. 

Danone

Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone is producent van yoghurtproducten die in Nederland op de markt komen onder merknamen als Danoontje, Oikos, Danio, Activia, Actimel en Nutricia babyvoeding.

Babyvoedingsfabriek in Cuijk 

Een jaar geleden opende Danone in Cuijk een nieuwe babyvoedingsfabriek van Nutricia. Hier worden producten als Aptamil en Nutrilon voor consumenten in negentig landen, waaronder China, geproduceerd.