De Floating Farm in Rotterdam scoort goed

‹ Terug naar overzicht

De Floating Farm in Rotterdam scoort goed

Geplaatst op:

De Floating Farm in Rotterdam doet het goed. De drijvende boerderij en zuivelfabriek in de Merwehaven bereikt binnenkort het break-evenpunt. De melk van de rond veertig koeien van de boerderij wordt verwerkt tot onder andere kaas, yoghurt en karnemelk, zo bericht het Nederlands Dagblad. 

De verse zuivel van de drijvende boerderij is verkrijgbaar in de eigen shop op de Gustoweg, de producten zijn online te bestellen en thuis te bezorgen in onder meer Kralingen, Prinsenland en De Esch, of af te halen op een pick-uplocatie. Ook app-onlysupermarkt Picnic neemt de zuivel af. 

Floating Farm staat voor circulair boeren 

De Floating Farm, sinds mei 2019 in bedrijf, staat voor circulair boeren: naast het leveren van verse zuivel aan de stad bestaat een groot deel van de gebruikte grondstoffen op het drijvende ponton, waaronder het rantsoen van de koeien, uit reststromen uit Rotterdam. 

Gras van Feyenoord

De ongeveer veertig MRIJ-koeien krijgen bierbostel gevoerd van een aantal Rotterdamse brouwerijen, brood van Rotterdamse bakkers en gras van Feyenoord. De koeien staan op de bovenste van drie etages van de drijvende boerderij. Ze worden gemolken door een robot van Lely. 

Zelfvoorzienend

De drijvende boerderij is zoveel mogelijk zelfvoorzienend. De energie wordt geleverd door een drijvend zonnepark in de vorm van een melkfles. De zonnepanelen, ook een innovatief project, liggen naast de Floating Farm. Het regenwater wordt opgevangen op het dak en daarna gezuiverd. De mest wordt gescheiden; de dikke fractie wordt gedroogd en hergebruikt als strooisel voor de ligplaatsen van de koeien. Uit de dunne fractie worden mineralen gehaald die worden afgevoerd voor bemesting van tuinen en parken in de stad.