DeLaval brengt nieuwe buitenmelker op de markt

‹ Terug naar overzicht

DeLaval brengt nieuwe buitenmelker op de markt

Geplaatst op:

DeLaval brengt in de Benelux een nieuwe versie van de buitenmelkermelkstal op de markt: de DeLaval E100. De eerste melkstal werd eerder dit jaar opgestart in België en de volgende stallen worden momenteel gemonteerd in Nederland. 

“Met de E100 komen we met een buitenmelker die voldoet aan de vraag uit de markt op het gebied van capaciteit, koeverkeer en comfort voor koe en melker,” aldus Chris Vanwinsen, marketsolutionmanager melkstallen. 

Koeverkeer

De nieuwe draaistal is ontwikkeld rondom het DeLaval FastLane- en ComfortBail- principe. FastLane zorgt voor soepel koeverkeer waardoor het op- en aflopen snel, rustig en efficiënt verloopt. De ComfortBail heeft de automatisering, een afnamecilinder en het spoelblok geïntegreerd in de bail en door de lage opbouw verloopt het op- en aflopen vlot. De clusterdrop bij de brug zorgt voor een ongestoord koeverkeer en goede slanggeleiding.

Comfortabel werken in DeLaval Cockpit

De Cockpit geeft de melker de mogelijkheid om het melkproces te besturen en te controleren, allemaal op de plek waar de melkstellen worden aangesloten. Dankzij het grote touchscreen houdt de melker zicht op alle koeien in de draaistal. De RC3-besturing met touchscreen geeft mogelijkheden om de draaistal zo efficiënt mogelijk te bedienen op basis van de melktijd van de koeien op het platform. 

Het systeem is geïntegreerd met het DelPro-farmmanagementsysteem. Hierdoor kunnen individuele beslissingen per koe eenvoudig en efficiënt worden verwerkt zonder extra handelingen achteraf. Met DelPro kunnen via een app op de telefoon ook handelingen worden uitgevoerd.  

TSR sprayrobot 

De E100 draaistal kan worden uitgevoerd met de sprayrobot. Dankzij deze robot  wordt de nabehandeling uitgevoerd en is een 50-standsmelkstal te managen met een melker. “De Evanza-melkstellen passen prima bij dit nieuwe type stal”, aldus VanWinsen.

Afgelopen najaar introduceerde de Zweedse fabrikant al de nieuwe E 300 buitenmelkerdraaistal. Deze draaistal is ontwikkeld rondom het FastFlow-principe en is uitgevoerd met FastBail, Cockpit-platformbesturing en Fast Exit. 

Over DeLaval

DeLaval is naar eigen zeggen wereldmarktleider in melkwinningsapparatuur en oplossingen voor de melkveehouderij. Het bedrijf ontstond meer dan 135 jaar geleden in Zweden toen uitvinder Gustaf de Laval de melkseparator patenteerde. Tegenwoordig is DeLaval actief in meer dan honderd landen met ruim 4.500 medewerkers. DeLaval is, naast Tetra Pak en Sidel, onderdeel van de Tetra Laval Group.