DeLaval introduceert E300 buitenmelkerdraaistal

‹ Terug naar overzicht

DeLaval introduceert E300 buitenmelkerdraaistal

Geplaatst op:

DeLaval introduceert in de Benelux de nieuwe E300 buitenmelker draaistal. Dit jaar is het precies negentig jaar geleden dat DeLaval de eerste draaistal ontwikkelde. Op basis van die ervaring en rekening houdend met de uitdagingen in de huidige melkveehouderij, is de E300 een compleet nieuwe draaistal, opgezet naar de huidige behoeften van de melkveehouder op het gebied van dierenwelzijn, melkkwaliteit, winstgevendheid en arbeidsefficiëntie. 

De eerste stal is gestart in het westen van België en voor het einde van dit jaar worden er nog enkele afgeleverd in de Benelux. 

FastFlow-principe

De E300 draaistal is ontwikkeld rondom het FastFlow principe. De melkveehouder kan dankzij een soepele en continue doorstroming van de koeien rustig, snel, efficiënt en veilig melken.

DeLaval FastBail heeft een 15º melkstand die zorgt voor een vlottere in- en uitloop en  een betere slanggeleiding en positie van het melkstel. Hierdoor ontstaat meer rust tijdens het melken, wat bijdraagt aan een hoger dierenwelzijn en arbeidsgemak.  

De FastExit zorgt voor een vlotte uitloop doordat alle koeien spontaan de goede richting uitdraaien bij het verlaten van het platform. 

De Cockpit betekent volledige controle voor de melker binnen handbereik. De  platformbesturing samen met een DelPro Interactief Overzichtscherm en de helpende stem geven informatie op het juiste moment. Bovendien kan er makkelijk worden bijgestuurd via het touchscreen om een koe te separeren, een tweede ronde te laten maken of een melkattentie mee te geven. 

Met sprayrobot DeLaval

De E300 draaistal kan optioneel worden uitgevoerd met DeLaval TSR sprayrobot. Dankzij deze robot wordt de nabehandeling volgens de leverancier feilloos uitgevoerd en is een 50-standsmelkstal met één persoon te managen.

De nieuwe Evanza-melkstellen passen volgens DeLaval prima bij dit nieuwe type stal. Dit melkstel brengt de melkveehouder en koeien substantiële verbeteringen op het gebied van melkprestaties, dierenwelzijn, service, ergonomie en betrouwbaarheid. 

Met zijn nieuwe draaistal biedt DeLaval naar eigen zeggen een totaaloplossing in begeleiding. Deze start tijdens de ontwerpfase van de stal en loopt door tijdens de montage, opstart en nazorg.