DeLaval lanceert Evanza-melkstel

‹ Terug naar overzicht

DeLaval lanceert Evanza-melkstel

Geplaatst op:

DeLaval lanceert tijdens Agribex het nieuwe Evanza-melkstel op de Nederlandse en Belgische markt. Het melkstel werkt met een verwisselbare Clover Cartridge in plaats van een conventionele tepelvoering. De innovatie zorgt volgens de leverancier voor meer melk, meer rust in de melkstal en meer werkplezier. 

De Clover Cartridge heeft een stevige greep om de speen waardoor de uier snel en volledig wordt uitgemolken. De lip zorgt voor een goede hechting aan de speen en voorkomt de kans op lucht zuigen. Dit alles moet leiden naar een betere speengezondheid en meer rust bij de koe tijdens het melken. De Turn&Milk-voorziening vervangt tepelvoeringen snel en op tijd, essentieel voor een hogere opbrengst door beter uitmelken van de koe en de basis voor een goede uiergezondheid. 

DeLaval Evanza

Omdat het wisselen van tepelvoeringen een tijdrovende en vervelende klus is wordt dit nog weleens te laat uitgevoerd. De Evanza Cartridge kan met een enkele handomdraai de Cartridge tepelvoering en korte melkslang vervangen. Dit maakt onderhoud gemakkelijker, goedkoper en zorgt voor een beter melkresultaat. Bovendien gaat de Clover Cartridge twee keer langer mee dan een conventionele tepelvoering, aldus DeLaval.   

TopFlow voor  snelle melkafvoer 

DeLaval Evanza is uitgerust met TopFlow die de melk snel afvoert en daarmee overmatige vacuümfluctuaties voorkomt. Ook deze technologie moet bijdragen  aan een betere uiergezondheid en beter uitmelken van de uier.

Winnaar Zilveren Hoef

DeLaval Evanza is tevens winnaar van de Zilveren Hoef die wordt uitgereikt tijdens Agribex 2019. Deze internationale vakbeurs voor akkerbouw en veeteelt vindt plaats van 3 tot en met 8 december in Brussels Expo.

Het nieuwe melkstel is ook te zien op de stand van DeLaval tijdens RMV Gorinchem van 26 tot en met 28 november 2019. Hier won de leverancier vorig jaar met de VMS melkrobot V300 de  RMV Innovatie Award.