Den Besten Cum Laude Awards 2021 uitgereikt

‹ Terug naar overzicht

Den Besten Cum Laude Awards 2021 uitgereikt

Geplaatst op:

Boeren uit het hele land hebben met hun ingezonden kazen en zuivel weer meegedongen naar de Den Besten Cum Laude Awards 2021. Dit zijn de winnaars van de kaaswedstrijd van dit jaar.

Den Besten Cum Laude Awards

Rotteveel Boerenkaas werd een van de twee overall winnaars van Cum Laude 2021.

In de categorie Kaas gemaakt op de boerderij heeft Boerenkaas van de familie Rotteveel uit Rijpwetering de gouden melkbus van de Den Besten Cum Laude Award gewonnen. Rotteveel Boerenkaas werd hiermee een van de twee overall winnaars van Cum Laude 2021. Ellen en Boris Heemskerk van boerderij De Morgenstond uit Oud Ade wonnen met de zachte boter de Den Besten Cum Laude Award in de categorie Zuivel en zachte kaas. Zij werden daarmee de tweede overall winnaar van de kaaswedstrijd. 

In de categorie Boerenkaas Belegen won V.O.F. Gebr. Van Leeuwen uit Koudekerk aan den Rijn de Cum Laude Award, Kaasmakerij van den Heuvel uit Molenaarsgraaf was winnaar in de categorie Kaas van de Boerderij Oud, Maatschap Snoekvliet uit Stolwijk (ZH) is de winnaar in de categorie Kaas van de Boerderij Belegen en de Dikhoeve uit Amsterdam won in de categorie Zachte Kaas, Booij Kaasmakers uit Streefkerk kwam als winnaar uit de bus in de categorie Zuivelbereider Belegen en Kaasboerderij De Annahoeve uit Sassenheim won in de categorie Boerenkaas Kruiden.

Cum Laude Awards

Den Besten Cum Laude Awards

Ellen en Boris Heemskerk van boerderij De Morgenstond uit Oud Ade wonnen met de zachte boter de Den Besten Cum Laude Award in de categorie Zuivel en zachte kaas.

De Cum Laude Awards voor de lekkerste kazen en zachte zuivel werden dit jaar voor het vijfde jaar op rij uitgereikt. De winnende kazen en zuivel zijn tijdens de oktober Boerenkaasmaand verkrijgbaar bij kaasspeciaalzaken.  De winnaars in alle categorieën werden door het Cum Laude Team bezocht op hun eigen zuivelboerderij. De Cum Laude Awards worden jaarlijks georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders. De Awards bestaan uit drie categorieën: Harde kaas, Zachte kaas en Zuivel. De producten worden gekeurd door kaaskeurmeesters in groepjes van twee. Zij kijken naar uiterlijk, doorsnede, consistentie en de geur en de smaak. De hoogst scorende kazen worden nogmaals beoordeeld op geur en smaak door een culinair panel. Zij bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt.

De winnaars zijn bekend gemaakt op www.cumlaudekaas.nl.