Digipanel ZuivelNL beoordeelt onderzoeksideeën melkveehouderij

‹ Terug naar overzicht

Digipanel ZuivelNL beoordeelt onderzoeksideeën melkveehouderij

Geplaatst op:

ZuivelNL heeft op basis van 370 ingestuurde opmerkingen en suggesties voor onderzoek melkveehouderij zestig projectideeën ontvangen van kennisinstellingen en adviesorganisaties. Een digipanel van 38 melkveehouders gaat deze ideeën in de periode tot 7 augustus in een rangorde plaatsen. 

Nederlandse melkveehouders investeren via ZuivelNL jaarlijks circa € 2 miljoen in onderzoek en innovatie. Om te komen tot meer vraaggestuurd onderzoek vroeg ZuivelNL in maart van dit jaar alle melkveehouders om via een vragenlijst ideeën voor onderzoek aan te dragen. Er zijn in totaal 67 vragenlijsten ingevuld door 55 melkveehouders en twaalf niet-melkveehouders. Ook gaven 38 melkveehouders aan te willen deelnemen aan het digipanel.

Projectideeën melkveehouderij

Kennisinstellingen en adviesorganisaties hebben op basis van de opmerkingen en suggesties in totaal zestig projectideeën ingediend. Op basis van de prioritering van de projectideeën door het digipanel besluit de ZuivelNL themagroep Onderzoek & Innovatie eind augustus welke projectideeën uitgewerkt kunnen worden in concrete projectvoorstellen. Na besluitvorming hierover eind dit jaar kunnen de projecten starten in 2023.

Klik hier voor meer informatie over de procedure en de besluitvorming.