DMK wil belang Fude + Serrahn Milchprodukte terugschroeven

‹ Terug naar overzicht

DMK wil belang Fude + Serrahn Milchprodukte terugschroeven

Geplaatst op:

DMK wil het belang in Fude + Serrahn Milchprodukte terugbrengen van 51 procent naar 10 procent. Fude + Serrahn neemt deze aandelen over van de Duitse zuivelcoöperatie en wordt nu voor 90 procent eigenaar.

Fude + Serrahn in Hamburg is sinds 2001 op een aantal locaties actief als productie- en handelsbedrijf voor zuivelproducten. De partijen zijn overeengekomen dat zij de  aankoopprijs van de aandelen niet bekendmaken. De geplande afronding van de transactie in het eerste kwartaal van 2022 is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.

DMK 2030: focus op zuivelproducten

Het bedrijf heeft in de zomer van 2019 een strategische doelstelling ontwikkeld: DMK 2030. Van daaruit wordt gestreefd naar een focus die primair gericht is op zuivelproducten.

Overnames 

Het bedrijf heeft inmiddels een aantal wijzigingen in de organisatie doorgevoerd. Het segment babyvoeding werd bijvoorbeeld uitgebreid met het merk Alete. In de weiverwerking is de coöperatie met de overname van DVN uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste leveranciers van weiderivaten. Verder werd de kaasdivisie uitgebreid met het Nederlandse merk Uniekaas.

DMK Group, waar onder andere DOC Kaas in Hoogeveen onderdeel van is, sloot boekjaar 2020 af met een stabiele omzet. Deze bleef rond € 5,6 miljard en dat is vrijwel gelijk aan de omzet in 2019. Toen werd € 5,8 miljard omzet geboekt. De zuivelcoöperatie realiseerde vorig jaar een nettoresultaat van € 24,9 miljoen en eveneens vrijwel gelijk aan de winst van boekjaar 2019. Het eigen vermogen blijft stabiel op 33,8 procent.

Over DMK Group

DMK Group is de grootste Duitse zuivelcoöperatie en telt 7.000 leden-melkveehouders en circa 7.700 medewerkers op meer dan twintig locaties in Duitsland, Nederland en andere landen. De coöperatie verwerkt melk tot onder meer kaas, zuivelproducten en ingrediënten, babyvoeding, ijs en weiproducten onder merken als Milram, Oldenburger, Uniekaas, Alete en Humana.