EDF en ZuivelNL herstarten internationale melkprijsvergelijking

‹ Terug naar overzicht

EDF en ZuivelNL herstarten internationale melkprijsvergelijking

Geplaatst op:

European Dairy Farmers (EDF) en ZuivelNL gaan gezamenlijk de internationale melkprijsvergelijking voortzetten. Beide organisaties willen per september met een herstart onder de naam ‘EDF-ZuivelNL Internationale Melkprijsvergelijking’ de melkprijsinformatie van grote Europese melkverwerkers gaan publiceren.

European Dairy Farmers (EDF) en ZuivelNL ontwikkelen samen standaardberekeningen en voeren deze uit voor grote Europese zuivelverwerkers om de verschillende betalingssystemen vergelijkbaar te maken. De basis hiervoor is de maandelijkse prijsinformatie, naast aanvullende informatie over de individuele zuivelbetalingssystemen van de betrokken zuivelverwerkers die het EDF-netwerk verstrekt.

Voortgang melkprijsvergelijking 

Het gezamenlijke project werd in 2021 stopgezet vanwege bezuinigingen bij ZuivelNL. De EDF probeerde vervolgens het project gaande te houden en de prijsinformatie in eigen netwerk te publiceren. ZuivelNL en EDF besloten onlangs de de vergelijking van de melkprijzen voort te zetten. Ook de gegevens vanaf maart 2021 zullen worden uitgegeven omdat de EDF de informatie is blijven verzamelen en volgen. 

Partners ZuivelNL

Het bestuur van ZuivelNL heeft met DDB en NAJK eerder dit jaar twee nieuwe partners aan de organisatie toegevoegd. De ketenorganisatie ziet dat met deze organisaties, die actief zijn binnen de Nederlandse melkveehouderij, het draagvlak in de zuivelketen wordt vergroot.