Eerste fase nieuwbouw bij Grozette is klaar

‹ Terug naar overzicht

Eerste fase nieuwbouw bij Grozette is klaar

Geplaatst op:

Bij Grozette in Woerden is de eerste fase van de nieuwbouw opgeleverd. Dit is de bebouwing van de grond naast het oude pand voor het kantoorgedeelte en de productieruimte. De bouw aan de Ohmweg begon een jaar geleden.

Nu start de sloop van het oude fabriekspand. Vervolgens begint de bouw van fase 2 voor de uitbreiding van productiemogelijkheden voor de strooibare kaasproducten.  De volledige nieuwbouw van het kaasverwerkende bedrijf zal naar verwachting eind 2022 gereed zijn. 

Grozette bouwt duurzaam

Met de bouwplannen om de productiecapaciteit uit te breiden en te kunnen voldoen aan de  eisen voor voedselveiligheid voldoet Grozette tevens aan de hoogste eisen voor duurzaamheid. De nieuwbouw wordt volgens het Breeam-label gebouwd en zal in de hoogste categorie worden gecertificeerd. Breeam is het duurzaamheidskeurmerk in de Nederlandse bouw. 

Strooikaas

Grozette, dat in 1963 in Nieuwerbrug werd opgericht, verwerkt kaas tot verse en droge strooibare kaasproducten voor retail, foodservice en industrie in verschillende snij- en verpakkingsvormen, geraspte kaas, kaas shavings, kaasblokjes en gedroogde poederkaas. De producten worden verkocht in dertig landen. Het bedrijf telt 115 medewerkers. 

Vandersterre

De kaasverwerker kwam in 2017 in handen van Vandersterre Groep in Bodegraven. Vandersterre heeft sindsdien een meerderheidsbelang in Grozette naast het zittende management. De kaasonderneming breidde vorig jaar uit met Vandersterre Ingredients. De divisie valt onder de verantwoordelijkheid van Dennis van Huet, voorheen directeur bij Hoogwegt en de Bel Group.