Vandersterre Ingredients nieuwe divisie van Vandersterre

‹ Terug naar overzicht

Vandersterre Ingredients nieuwe divisie van Vandersterre

Geplaatst op:

Vandersterre breidt uit met Vandersterre Ingredients. Het kaasbedrijf gaat de nieuwe divisie opzetten samen met Dennis van Huet, voorheen directeur bij Hoogwegt en de Bel Group. 

Vandersterre Ingredients gaat zich toeleggen op de marketing en distributie van zuivelgrondstoffen in de business-to-businessmarkt, met een nadruk op een lage ecologische voetafdruk. Ze richt zich op liquide, poeder en boter van traditionele koemelk, organische zuivel, Jersey-melk, geiten- en schapenmelk en vegan origine. 

Vandersterre Ingredients

logo vandersterre ingredientsVandersterre Ingredients wordt geleid door Dennis van Huet (41), die een brede ervaring en achtergrond in dit vakgebied met zich meebrengt. Dennis studeerde internationale bedrijfskunde aan de Universiteit van Maastricht en volgde een MBA-programma in de Verenigde Staten, voordat hij zijn carrière begon bij zuivelgrondstoffenleverancier Hoogwegt. Hierna bekleedde hij diverse functies in management en business development binnen Royal Cosun, gefocust op waardemaximalisatie van plantaardige grondstoffen, waarna hij terugkeerde naar Hoogwegt als directeur van het Zuid-Amerika-kantoor. 

Van Huet was recent verantwoordelijk voor de industriële verkoopactiviteiten bij Royal Bel Leerdammer. “Met Vandersterre Ingredients komt mijn passie voor zuivel, handel en ondernemerschap heel mooi samen. Onder andere vanuit Nederland, met onze zuivelsector van wereldklasse, zien we prachtige kansen om aan een groeiende vraag naar hoogwaardige voeding met een lage ecologische ‘footprint’ te voldoen.” 

Hoogwaardige producten

Jan Kos, ceo bij Vandersterre: “Wij zijn verheugd dat Dennis de Vandersterre-familie komt versterken om samen deze nieuwe activiteit in de markt te zetten. De focus op waardecreatie, hoogwaardige producten en unieke grondstoffen sluit precies aan op de Vandersterre-identiteit. En wij kijken uit om onze bestaande banden met leveranciers en klanten verder uit te bouwen om deze producten naar de markt te brengen.”

Gezonde voeding

Het nieuwe bedrijf gaat een rol vervullen in de toenemende vraag naar goede gezonde voeding voor een toenemende wereldbevolking, waarin tegelijkertijd steeds meer aandacht voor het milieu nodig is. Vandersterre heeft reeds samenwerkingen in de markt voor plantaardige kaas. De kaashandel werkt sinds deze zomer samen met Willicroft.

Over Vandersterre 

Vandersterre is een particuliere kaasonderneming die zich richt op de conceptmatige verkoop van kaas aan markthandel, kaasspeciaalzaken, retail, out of home, groothandel en aan internationale klanten. Sinds 1929 is het Nederlandse familiebedrijf met circa 450 medewerkers actief in het produceren, affineren, rijpen en verpakken van kaasspecialiteiten.