Eerste melkinzameling in nieuwe zuivelfabriek Hochwald Foods

‹ Terug naar overzicht

Eerste melkinzameling in nieuwe zuivelfabriek Hochwald Foods

Geplaatst op:

Hochwald Foods heeft in haar nieuwe zuivelfabriek in Mechernich (Noordrijn-Westfalen) de eerste melkinzameling gehad. Vorige week vierde de zuivelcoöperatie dit feit met GEA Group, de leverancier van de procesapparatuur. 

Foto: Hochwald Foods

Hochwald Foods is in Mechernich bezig met de afronding van de bouw van haar nieuwe zuivelfabriek. Nog dit jaar wordt hier gestart met de eerste productie van houdbare melkproducten waaronder UHT-melk en -room. In januari begint de commerciële productie van de nieuwe fabriek.

Energiezuinige locatie Hochwald Foods 

In de moderne energiezuinige locatie wordt vooralsnog 800 miljoen kilo melk per jaar verwerkt en deze capaciteit kan zo nodig worden uitgebreid. In de toekomst zal de zuivelcoöperatie in de nieuwe fabriek hoogwaardige houdbare UHT-zuivelproducten produceren, zoals melkmixproducten, en gecondenseerde melk en drinkyoghurt.

Procestechnologie basis voor duurzame productie

De procestechnologie van GEA is voor Hochwald de basis voor een duurzame productie. De  lange looptijden van de GEA-faciliteit zorgen ervoor dat tijdens de bedrijfsactiviteiten geen hulpbronnen worden verspild. Bovendien bespaart het CIP-concept (cleaning-in-place) water. Energiezuinige warmtewisselaars geven de restwarmte van het proces die anders verspild zou worden, terug aan de energiekringloop, zodat deze elders weer kan worden gebruikt.

Ruim 3.200 melkleveranciers

Hochwald in Thalfang (Rijnland-Palts) telt ruim 2.000 medewerkers,  ruim 3.200 melkleveranciers, verwerkt jaarlijks 2,31 miljard kilo melk en behaalde in 2020 een jaaromzet van ongeveer € 1,65 miljard. 

Met productielocaties in Duitsland en Nederland (Bolsward) brengt het bedrijf een complete reeks zuivelproducten op de markt. Hochwald werkt met een aantal merken – waaronder Bärenmarke, Lünebest, Glücksklee, Elinas en Hochwald – en met handelsmerken en internationale merken, zoals Bonny. 

Lees ook: Prijs Duitse kaasexport herstelt bij gematigd volume