EEX Group introduceert prijsindex voor kaas

‹ Terug naar overzicht

EEX Group introduceert prijsindex voor kaas

Geplaatst op:

De EEX Group introduceert een nieuwe prijsindex voor kaas. Het bedrijf baseert deze wekelijkse index op de prijzen van cheddar curd, milde cheddar, jonge Gouda en mozzarella. 

Het doel van de EEX Weekly European Cheese Indices (WECI) is te komen tot meer prijstransparantie op de Europese zuivelmarkt. Elke woensdag wordt een nieuwe index berekend. Deze berekening wordt gemaakt op basis van een formule die EEX zelf heeft ontwikkeld. De organisatie wil de index op termijn gaan benutten voor de afwikkeling van termijncontracten. 

Informatievoorziening voor prijsindex

Bedrijven uit acht landen in Europa zullen informatie aanleveren voor het bepalen van de index. Tot deze bedrijven behoren zuivelcoöperaties, maar ook handelaren in kaas. Ondernemingen die ook willen participeren in de bepaling van de indexprijs voor kaas kunnen zich melden bij het beursbedrijf. 

Over de EEX Group

De EEX Group bestaat uit een groep bedrijven die internationale grondstoffenmarkten bedient. Het biedt contracten aan voor stroom, aardgas en emissierechten en voor agrarische producten. 

Lees ook: Prijs Duitse kaasexport herstelt bij gematigd volume